ﺳﻪشنبه 28 فروردین 1403
EN

آرشیو اخبار

مشاهده خبر

فراكسيون «حج و زيارت» در خانه ملت شكل گرفت

فراكسيون «حج و زيارت» در خانه ملت شكل گرفت
احمد سالك به عنوان رئيس فراكسيون حج و زيارت مجلس، نائب رئيس محمد حسين حسين‌زاده بحريني نماينده مردم مشهد، نائب رئيس دوم موسي احمدي نماينده مردم دير، بندر كنگان و جم و منشي مرتضي حسيني نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي انتخاب...
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان حج و زیارت، حجت‌الاسلام والمسلمين احمد سالك در نشست خبري كه به مناسبت تشكيل فراكسيون حج و زيارت صبح امروز (چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت) در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد با تبريك آزادسازي خرمشهر و بعثت پيامبر اكرم (ص) گفت: ۲۵ نفر از نمايندگان براي حضور در اين فراكسيون اعلام آمادگي كردند.

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: رئيس فراكسيون حج و زيارت مجلس اينجانب نائب رئيس محمد حسين حسين‌زاده بحريني نماينده مردم مشهد، نائب رئيس دوم موسي احمدي نماينده مردم دير، بندر كنگان و جم و منشي مرتضي حسيني نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي است.

وي در تشريح اهداف فراكسيون حج و زيارت مجلس گفت: با توجه به جايگاه اين فريضه واجب الهي بايد فضاي مناسبي را در اين سفر ملكوتي براي خانواده‌ها و زائران ايجاد شود.

حجت‌الاسلام سالك ابراز كرد: دومين هدف از تشكيل فراكسيون حج و زيارت مجلس استفاده از توان نيروهاي دلسوز براي ارتقاي كمي و كيفي ظرفيت‌هاي موجود در حج و زيارت و همچنين تكريم زائران ايراني است، چرا كه نبايد مورد بي‌مهري و توهين و تخريب قرار بگيرند.

وي يكي ديگر از اهداف تشكيل اين فراكسيون را تسهيل روند ثبت‌نام زائران اعلام كرد و گفت: در جلسه‌اي كه با رئيس سازمان حج و زيارت برگزار شد، اين موضوع مورد بررسي قرار گرفت و بر احقاق حقوق زائران ايراني در اين كشورها تاكيد شد.

حجت‌الاسلام سالك گفت: يكي از اهداف ديگر اين فراكسيون بهره بردن بيشتر زائران از زمان كوتاه سفرها به ويژه سفر معنوي حج است تا بهترين بهره فرهنگي را ببرند.

وي از ساماندهي اماكن مرزي خبر داد و افزود: در اين راستا سوم خردادماه قرار است در مرز مهران اقدماتي در اين راستا انجام شود.

نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي يكي ديگر از اهداف تشكيل فراكسيون حج و زيارت مجلس را ايجاد رقابت سالم در خدمات به زائران اعلام كرد و افزود: اين هدفي است كه اين فراكسيون با جديت پيگيري مي‌كند و قرار است رئيس سازمان حج و زيارت با حضور در كميسيون فرهنگي مجلس در اين رابطه گفتگو و تبادل‌نظر شود.

وي ادامه داد: يكي ديگر از دستوركارهاي فراكسيون حج و زيارت مجلس ديدار و گفتگو با حجت‌الاسلام قاضی عسگر نماينده ولي‌فقيه در حج و زيارت است تا مباحث فرهنگي مربوط به حج و زيارت با توجه به اينكه امسال هم به سال فرهنگ و اقتصاد و عزم ملي و مديريت جهادي نامگذاري شده مورد بررسي قرار گيرد.

رئيس كميسيون فرهنگي مجلس خاطرنشان كرد: اين فراكسيون قرار است نشست‌هايي را با متخصصان حوزه و دانشگاه در امر حج و عتبات عاليات برگزار كند تا از نقطه‌نظرات آنها براي بهبود وضع زائران ايراني استفاده شود.

وي به سفر زائران خارجي به كشور اشاره كرد و گفت: زائراني از كشورهاي خليج فارس و كشورهاي همسايه به منظور زيارت حرم امام رضا (ع) به ايران سفر مي‌كنند كه در اين رابطه يكي از بخش‌هاي مهمي كه مورد توجه بايد واقع شود، كرامت اين زائران است، چرا كه معتقديم كه هر زائر مي‌تواند يك سفير باشد، بر اين اساس هر چه آنها از مواهب بيشتري برخوردار شوند مردم را به تفكر مثبت و سفر به كشور بيشتر ترغيب مي‌كنند كه قرار است صحبت‌هايي در اين رابطه با مسئولان ذي‌ربط انجام شود.

حجت‌الاسلام سالك گفت: كشورهاي زائرپذيري همچون عراق و عربستان قوانيني دارند كه بر اين اساس بايد بيشترين روابط مسالمت‌آميز با زائران باشد، بر اين اساس بايد مسئولان به گونه‌اي عمل كنند تا وضعيت زائراني كه به كشور سفر مي‌كنند برخورد مناسب و تسهيلات خوبي به آنها ارائه شود.

وي درخصوص جلوگيري از تردد سفرهاي انفرادي به عتبات عاليات از سوي يكي از شركتها گفت: اين شركت تنها شركت ايراني است كه در كشور عراق فعال است و در بررسي‌هايي كه سازمان حج و زيارت انجام داد بدهي‌هايي را به كشور عراق داشت، اما امروز با قاطعيت مي‌گويم كه شركت شمسا هيچگونه بدهي به دولت عراق ندارد.

حجت‌الاسلام سالك تصريح كرد: زائران ايراني خارج از سازمان حج و زيارت سفر نكنند چرا كه ناامني‌هاي عراق تاكنون منجر به از دست رفتن تعدادي از زائران ايراني در كشورهايي همچون عراق شده است.

وي در پاسخ به سوالي درخصوص آمادگي دولت سوريه براي پذيرش زائر گفت: در اين رابطه دو موضوع وجود دارد. اول وضعيت داخلي كنوني اين كشور است كه بايد انتخابات رياست جمهوري سوريه برگزار شود تا اين كشور آرامش پيدا كند، سپس بايد دستگاه‌هاي امنيتي و ذي‌ربط در اين رابطه اظهارنظر كنند.

رئيس فراكسيون حج و زيارت مجلس تصريح كرد: براي زيارت قبر حضرت زينب (س) آمادگي وجود دارد اما بايد مسائل امنيتي بعد از انتخابات اين كشور حل شود تا بتوان زائران را به اين كشور اعزام كرد، اما ممكن است پس از اين انتخابات اعزام زائر ايراني به سوريه از سرگيري شود.

براساس اين گزارش، محمد حسين زاده بحريني، ناصر سوداني، مفيد كيايي نژاد، محمدباقري بنابي، سيدمحمدعلي موسوي، سيدناصر موسوي لارگاني، سيدمحمدسادات ابراهيمي، موسي احمدي، احمد سالك، سيدعلي طاهري، مهرداد بذرپاش، ناصر عاشوري، محمد رجايي و نصرالله پژمانفر برخي از اعضاي اين فراكسيون هستند.

همچنين عليرضا سليمي، موسي غضنفرآبادي، فاطمه رهبر، سيدمرتضي حسيني، لاله افتخاري، الياس نادران، مجتبي رحماندوست، روح الله بيگي، حسين سبحاني نيا، غلامرضا اسداللهي و سيدمحمد پورفاطمي از ديگر اعضاي اين فراكسيون به شمار مي‌آيند.
محمد گرانمایه امتیاز به خبر :