پنجشنبه 09 فروردین 1403
EN

آرشیو اخبار

مشاهده خبر

رابطه حجاب با تهاجم فرهنگی

رابطه حجاب با تهاجم فرهنگی
مقام معظم رهبري در بيانات گهربار خود با اشاره به ايراني بودن حجاب مي فرمايند:«زنان ما چادر را انتخاب كرده اند. البته ما هيچ وقت نگفتيم كه حتماً چادر باشد و غيرچادر نباشد. گفتيم كه چادر بهتر از حجاب هاي ديگر است.زنان ما مي خواهند ح...
حجاب به معناي پوشاندن بدن از نامحرمان، امري فطري است كه براي حيات اجتماعي انسان ضرورت دارد. برهنگي و بي حجابي و حتي بدحجابي از جمله تنشهاي فرهنگي، اجتماعي است كه جوامع را در آستانه فروپاشي قرار داده و نمونه بارز آن را مي توان در غرب بي بند و بار كنوني جستجو كرد
معمولا حجاب را يكي از احكام برجسته اسلامي مي دانند كه البته در قرآن كريم رباني نيز به صراحت در سوره احزاب و نور از آن ياد شده است و براين اساس در تمامي تبليغات و تهاجمات فرهنگي رواني غرب، حجاب را با پوشش اسلامي و حتي چادر برابر مي دانند
با توجه به فطري بودن مقوله حجاب، تمامي اديان آسماني، جامعه را به سوي آن فراخوانده و حتي در قوميت ها و ملل گوناگون با ريشه تاريخي كهن نظير ايران بعنوان يك فرهنگ نهادينه شده است!
در ايران باستان، چادر قبل از حضور دين مبين اسلام بعنوان مقوله اي «ملي» مطرح بوده است تا بدانجا كه برخي محققان و انديشمندان، پوشش اسلامي را نتيجه تعامل فرهنگي بين اعراب و ايرانيان دانسته اند! اما صحيح آن است كه مباني فقهي و احكام اسلامي از آنجا كه برپايه فطرت و ارزش هاي والاي بشري بنا نهاده شده است با مهر تاييد زدن بر حجاب ايراني موجب تقويت و اعتلاي فرهنگ حجاب كه اكنون مترادف با پوشش اسلامي است، شده است.
چادر نيز تنها يكي از مصاديق بارز و نمونه حجاب مي باشد. متاسفانه ملاحظه مي شود كه جامعه غرب با مساوي جلوه دادن حجاب و چادر و با استناد به مواد ابلاغيه حقوق بشر، اصل فلسفه حجاب را زير سؤال مي برد. غرب به جهت تضعيف باورها و ارزشهاي ديني و ملي ما، حجاب را مانعي براي آزاديهاي زنان در امور اجتماعي و اقتصادي و... مي داند و با ناديده گرفتن عزت و كرامت بانوان و فطري بودن اصل حجاب به دنبال القاء نظريات خود مبني بر تبعيض آميز بودن اين حكم اسلامي، ايراني دارد تا از اين رهگذر در راستاي تاكتيكهاي تهاجم فرهنگي (بي هويت نمودن نسل جوان، تضعيف و تخريب باورهاي ديني و ملي، شكست انقلاب اسلامي ايران و...) اندلسي ديگر را بوجود آورد
مقام معظم رهبري در بيانات گهربار خود با اشاره به ايراني بودن حجاب مي فرمايند:
«زنان ما چادر را انتخاب كرده اند. البته ما هيچ وقت نگفتيم كه حتماً چادر باشد و غيرچادر نباشد. گفتيم كه چادر بهتر از حجاب هاي ديگر است.زنان ما مي خواهند حجاب خودشان را حفظ كنند. چادر را هم دوست دارند و چادر «لباس ملي» ماست. چادر بيش از آنكه يك حجاب اسلامي باشد، يك حجاب ايراني است! مال مردم ما و لباس ملي ماست»
همچنين ايشان مي فرمايند:« در عرصه فعاليت هاي اجتماعي اعم از فعاليت هاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي به معناي خاص، فعاليت علمي، درس خواندن، تلاش كردن در راه خدا و... هيچ تفاوتي از نظر اسلام نيست و اگر كسي عكس اين را بگويد منطق اسلام نيست و برخلاف سخن اسلام حرف زده است. البته مرز ميان اين روابط همان حجاب است»
زيرا با پيوند و تاكيد ايراني اسلامي مقوله حجاب و چادر و از اين تهاجم شوم، اهداف سياسي و فرهنگي خاصي را دشمنان و معاندان نظام پيگيري مي كنند. درهمين راستا و با توجه به شرايط سياسي منطقه اي و بين المللي و نقش انكارآميز ايران با هويتي اصيل ايراني، اسلامي استراتژي تهاجم فرهنگي هم شكل مي پذيرد.
در كلام روشنفكراني مانند دكتر علي شريعتي نيز به ريشه تاريخي و فرهنگي حجاب ايراني اشاره شده است.دكتر علي شريعتي در جواب سؤالي كه مي پرسد
پوشش سنتي زن ايراني چيست؟ مي گويد: پوشش سنتي؟! فرهنگ و هنر همه اش را مي داند! بهتر از من و شما! چون تاريخ آن فرهنگ و هنر را در خود جاي داده است.
اين حجاب در دوران سلسله هاي مختلف پارس ها نيز معمول بوده است
تهاجم فرهنگي دو هدف در ضد هم مي‌تواند داشته باشد، يعني زماني تهاجم فرهنگي به عليه يک ملتي به خاطر اين است که آنها فرهنگ متعالي ندارند و از نظر فرهنگي و علمي و اجتماعي در انحطاط به سر مي‌برند در چنيني شرايطي اگر يک فرهنگي عليه چنين فرهنگي، قيام کند، چنيني تهاجمي خوب است؛ به عنوان مثال اگر فرهنگي آمد و فرهنگ مصرف گرايانه يک ملت را که به توليد ارزش چنداني نمي‌دهند را تغيير داد و فرهنگ آنها را به فرهنگ توليدي تبديل کرد، چنين تهاجم فرهنگي نه تنها بد نيست بلکه واجب نيز مي باشد
اما در مقابل، تهاجم فرهنگي يک هدفي نيز دارد و آن اينکه باورهاي صحيح را از مردم بگيرند و در مقابل باورهاي دروغين و ارزشهاي غلط را به آنها تلقين دهند، که چنين تهاجمي بد مي‌باشد و بايد در مقابلش ايستاد، امروزه يکي از اهداف تهاجمات فرهنگي، تامين منافع اقتصادي کشور حمله کننده مي‌باشد بويژه در ملتهايي که ماديگرا بوده و چيزي غير از ماديات را قبول ندارند، اين دسته از افراد، از فرهنگ به عنوان ابزاري براي رسيدن به هدفهاي اقتصادي خود بهره مي‌برند، چرا که براي چنين افرادي ارضاي شهوات و مال اندوزي و ثروت، فقط مطرح بوده و چنين ديگري مطرح نيست و چون به اين نتيجه رسيده‌اند که با اسلحه فرهنگ به دلخواه خود مي‌رسند بر اين اساس، از تهاجم فرهنگي استفاده مي‌کنند. يعني براي چنين افرادي مطرح نيست که کشور مورد حمله شونده آيا داراي فرهنگ صحيح است يا غلط و اصلا در فکر اصلاح آن فرهنگ نمي‌باشند بلکه به عنوان وسيله‌اي استفاده مي‌کنند تا جائيکه اگر ديدند اين ابزار قديمي شده، آنرا رها کرده و دست به دامان ابزارهاي ديگري مي‌شوند.
اهداف استكبار از تهاجم فرهنگي به حجاب
1.دگرگون سازي الهي امت مسلمان ايران و جدايي آنها از روح گذشت و تقوا و خلوص به منظور ايجاد زمينه نفوذ بيگانگان و اجانب و استعمارگران در كشور.
2.اسير كردن ملت (مورد تهاجم) به بنيانهاي فرهنگي غرب.
3.ريشه كن كردن فرهنگ ملي.
4. فروريختن ارزشهاي معنوي.
5.هدف گيري بنياد عظيم انقلاب اسلامي با همه امكانات و توانائيهاي اقتصادي و سياسي و تبليغي.
6.ترويج اين باور كه سازندگي و توسعه اقتصادي با ارزشهاي اصيل معنوي و الهي در تضاد است.
7. محو مظاهر و شعائر انقلاب اسلامي و اشاعه جلوه هاي فساد و منكرات.
8.القاي اينكه خط امام به انحراف كشيده شده است.
9.انتقال ضدارزشهاي موردنظر به منظور انهدام فرهنگ ملت.
10.از بين بردن غيرت ديني مردان و زنان مسلمان از طريق اشاعه فرهنگ ابتذال غربي در رسانه هاي تصويري و شنيداري.
11.ايجاد احساس حقارت نسبت به مسايل ديني و اسلامي.
12.ايجاد اغتشاش در حافظه تاريخي مردم.
13.براندازي نظام خانواده و بي سرپرستي كودكان به عنوان عاملي براي انحراف آنان.
راه هاي مقابله با اهداف شوم استكبار جهاني
1. رعايت اصول برنامه ريزي فرهنگي، كه بايستي داراي ويژگيهاي آينده نگري، جامعيت، مصون سازي، تعقل گرايي، هماهنگي بين دستگاه ها و متوليان امور فرهنگي كشور و اولويت پيشگيري بر درمان باشد.
2. شناساندن ابعاد مختلف زندگي حضرت زهرا(س) و الگودهي به دختران و زنان مسلمان.
3. ترويج فرهنگ و ارزشهاي معنوي و اسلامي.
4. گسترش فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر.
5. آموزش اصول تربيت به خانواده ها.
6. تقويت بينش ديني و سياسي، (انسان آگاه و دانا كمتر دچار خودباختگي يا از خودبيگانگي مي شود).
7. دقت در برنامه هاي آموزشي و پرورشي كودكان و نوجوانان.
8. زدودن فقر اقتصادي.
9. احياي روحيه عزت نفس در جوانان و نوجوانان.
10. مبارزه با روحيه تجمل گرايي.
11. هدايت اميال غريزي به راه هاي مشروع (ازدواج).
12. شناخت و پيشگيري از نفوذ عوامل انحراف و استفاده از ابزارهاي كارآمد و امروزي براي مقابله با آنها.
13. ايجاد زمينه، فرصت و حمايت جهت تحقيقات و پژوهش گسترده پيرامون مسايل فرهنگي مبتلا به جامعه توسط دولت و مسئولان.
14. استفاده از توان رسانه هاي ارتباط جمعي براي آموزش اصولي خانواده ها به عنوان اولين و ابتدايي ترين نهاد پايگاه رشد جوانان فردا.

15. توليد، عرضه و تبليغ پوشاك مناسب با عنايت به فرهنگ بومي، ملي و مذهبي كشور جهت مقابله با پديده تهاجم فرهنگي.


حسن فعال امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.