سه شنبه 28 فروردین 1403

پیش نشست همایش آثار جهانی فرهنگ و شعائر حسینی با عنوان: اربعین شط جاری ایمان


خداوند سبحان به لطف و رحمتش مائده‌ای را در ماهی که مبارکش ساخت،گستراند و همه اهل ایمان را به نشستن بر این مأدبه* فراخواند « یا ایهاالذین آمنوا کتب علیکم‌الصیام»


در ادبیات و آموزه های دینی، روزه قربان کردن خویش است و شکستن بت‌های درون و مهار کردن نفس آدمی است و روزه کوره‌ای است که نفس آدمی در آن گداخته شود و با آن باید خاربن نفس را به آتش کشید تا انسانی نو از خاکستر‌های آن تولد یابد.


(شب جُهَنی) در بیرون از مدینه سکونت دارد و از شهر دور است. صاحب شتر و گوسفندان زیادی است. تمام وقت و هَمَّش صرف پرورش و نگهداری حشم و گله سپری می‌شود.


در پیشگاه نبوت رشد یافت و جایگاه والا و بلند مرتبه خویش را به سوی تعالی در دامنش پیمود. از سپیده دمی که شعاع رسالت پیامبر چون پرتو خورشید قسمتی از فضا را از نور سرشار کرد،پیوسته از افق فراز می‌شد تا این که کران تا کران جهان را دربر می‌گیرد و سپهر و کناره‌هایش را با رشته‌های نور پر کرده و همه جا را به هم پیوند می‌زند.


( لیلةالقدر و یوم‌القیامة ) در ادبیات دینی و در فرهنگ اسلامی زمان تقدیر حیات آدمی و نزول فیوضات الهی، شب قدر (لیلةالقدر) و از قیامت که ساحت سنجش و تجلی اعمال آدمی است، روز قیامت ( یوم‌القیامة) نامیده می‌شود.


حقیقت لیلةالقدر فیض منبسط حق و حقیقت محمدیه است. چون انسان کامل و خلیفه الهی در زمین، واسطه فیض و بروز و ظهور تدبیر حق در عالم است.‌‌‌


گفت‌و گوی دو تن از عالمان یهود مدینه درباره نبرد بزرگ بدر* به مناسبت سالروز نبرد بزرگ بدر در ۱۷ رمضان سال دوم هجری.


(به مناسبت خجسته زادروز امام حسن مجتبي علیه السلام )


قرآن خطاب ربانی جامع و کامل الهی است. مستجمع همه کمالات و مظهر اسم شریف "الله" و هدیه آخرین تجربه جهان غیب و ملکوت به انسان است تا به لطف حق، انسانی از نوع کامل‌تر بپروراند.


شعار اربعین ۱۴۰۲
اطلاعیه ها