امنیت در سفر زائرين عتبات عالیات عراق
زيارت مرقد پاک و مطهر ائمه معصومين عليهم السلام در كشور عراق از آرزوهاي بزرگ شيعيان و علاقمندان به آستان مقدس ائمه اطهار (ع) بوده و علي رغم وجود حوادث و ناملايمات و رنج هايي كه در طول تاريخ براي زائرين عتبات عاليات وجود داشته ، سفر عاشقان و شيفتگان ائمه اطهار (ع) همچنان پر رونق بوده است.
در اين راستا دفتر مركزي حراست سازمان حج و زيارت وظيفه خود مي داند بر حسب تجربياتي كه تا كنون كسب نموده است نكاتي را جهت حفظ سلامت و ايمني زائرين محترم با هدف به حداقل رساندن خطرات احتمالي كه در كمين مي باشد در قالب توصيه هاي امنيتي(امنيت سفر) تقديم زايرين، مديران و عوامل كاروانهاي عازم به عتبات مقدسه عراق نمايد. باشد كه با رعايت كامل اين توصيه ها، سفر زائرين محترم در نهايت آرامش و اطمينان، همراه با قبولي زيارت عزيزان به سرانجام رسيده و ما را نيز از دعاي خيرشان بهره مند سازند.
1- حمل، نگهداري و مصرف مواد مخدر و داروهاي كدئين دار روان گردان در كشور عراق ممنوع می باشد و دولت عراق با خاطيان به شدت برخورد مي نمايد.
2- همكاري و هماهنگي با مدير و روحاني كاروان در طول سفر را در نظر داشته، از اقدامات خارج از گروه جداً پرهيز فرماييد.
3- به هنگام عبور از مرز و انجام امور مرزي و گمركي نهايت صبر و حوصله را نصب العين خود قرار داده و در صورت بروز هر مشكلي ضمن مطلع نمودن مدير كاروان با خونسردي كامل در صدد رفع مشكل بر آئيد.
4- در صورت بروز هر گونه حادثه اي از قرار گرفتن در محيط حادثه و تهيه عكس و فيلم خودداري نموده و در صورت مشاهده اشياء و يا رفتار مشكوک، مراتب را به مسئولين مربوطه اطلاع دهيد.
5- از برقراري ارتباط با مأمورين و عوامل عراقي تحت هر عنواني خودداري نموده و همچنين از دريافت هرگونه البسه و كادو مانند (عروسک و غيره) از مأمورين و بيگانگان جداً خودداري نمائيد.
6- تنها مدارک مورد نياز در اين سفر گذرنامه و كارت شناسائي زائر مي باشد. لذا از همراه داشتن وجوه نقد و اشياء قيمتي غير ضروري همچون (چک پول، طلاجات، مدارک و اسناد، گواهينامه، كارت ملي و مدارک ديگر( خودداري نمائيد.
7- با توجه به فرهنگ عمومي و مذهبي شهرهاي زيارتي عراق تأكيد مي شود ضمن استفاده خواهران از چادر مشكي و رعايت حجاب و پوشش اسلامي، از پوشيدن مانتو و يا چادر نماز در معابر عمومي خودداري فرمايند.
8- در طول مسير رفت و برگشت به ويژه هنگام انتقال بار شخصاً مراقب ساك ها و وسايل خود بوده و از رها نمودن آن در محيط هاي قابل دسترسي افراد بيگانه براي پيشگيري از سرقت و هرگونه تهديد ديگري خودداري نمائيد.
9- پس از استقرار در هتل ، نسبت به شناسايي مسير رفت و برگشت به حرم اقدام و نام هتل ، شماره اطاق و تلفن آن را به خاطر بسپاريد.
10- تاكيد مي شود خواهران محترم از تردد به بازار ، حرم و اماكن عمومي ديگر بصورت انفرادي خودداري و از سوار شدن به خودروهاي متفرقه پرهيز نمايند.
11- از تحويل تلفن همراه خود به افراد غريبه بويژه به هنگام خريد و يا تعويض سيم كارت جداً پرهيز نمائيد.
12- به محض اسكان در هتل ، اشياء قيمتي و وجوه نقد خود را به صندوق امانات هتل سپرده و رسيد دريافت نمائيد (زيرا بيمه هيچگونه تعهدي در قبال سرقت و يا مفقودي موارد فوق ندارد).
13- در صورت سرقت و يا مفقود شدن اموال و اشياء خود و يا بروز هرگونه مشكلي اعم از (تصادف، گم شدن همراهان، نزاع، دستگيري و...) مراتب را در اسرع وقت به مدير راهنما گزارش نمائيد.
14- به هنگام خروج از محل اقامت از تنها گذاردن افراد مسن، بانوان و يا كودكان در اطاق خودداري نمائيد.
15- در صورت مشاهده و يا اطلاع از وجود هرگونه اشياء و كالاي ممنوعه و مشكوک (مواد مخدر، مواد محترقه و منفجره، اسلحه، مهمات و...) مراتب را سريعاً به مدير راهنماي خود اعلام نمائيد.
16- از ورود به مباحث سياسي ، اختلافات قومي و مذهبي جداً اجتناب نمائيد.
17- از عزيمت به اماكن و شهرهايي كه ورود به آنها ممنوع گرديده خودداري نمائيد.
18- از همراه آوردن افراد خارج از كاروان به داخل هتل خودداري نمائيد.
19- از دريافت و نگهداري هرگونه بسته و پاكت از افراد غير (اعم از ايراني و يا عراقي) به منظور امانت و يا انتقال از ايران به عراق و يا بالعكس خودداري نموده و در صورت مشاهده چنين مواردي مراتب را به اطلاع مدير كاروان برسانيد.
20- از همراه داشتن اشياء ممنوعه (دوربين، موبايل، چاقو و...) به هنگام ورود به اماكن مقدسه جداً پرهيز نمائيد.
21- از قبول هرگونه غذا، شيريني، عطر، آب، شربت و... بعنوان نذري به دليل احتمال خطر و هدفمند بودن برخي از اقدامات از سوي افراد ناشناس جداً پرهيز نماييد.
22- دفتر مركزي حراست آماده دريافت هرگونه انتقاد، پيشنهاد در جهت رفع مشكلات و فراهم نمودن آسايش و امنيت بيشتر زائرين محترم مي باشد.
23- از تردد به پشت بام هتل ها و حضور در پشت پنجره هتل ها جهت فيلمبرداري خودداري فرماييد.
24- در صورت بروز هر حادثه اي از قبيل تصادف، درگيري اتباع ايراني با ساير افراد در اماكن عمومي و هتل مراتب را سريعاً به دفتر حج و زيارت مستقر در عراق اعلام فرماييد.
25- هشدارهاي مديران راهنما و نيروهاي امنيتي را جدي گرفته و از بحث و جدل و درگيري با آنها جداً پرهيز نماييد.
26- از تجمع در معابر عمومي، پارك ها، پاركينگ ها و محل هاي بازرسي و برگزاري مراسم مذهبي و بينالحرمين بدون هماهنگي دفتر نمايندگي سازمان حج و زيارت جداً پرهيز نماييد.
27- از عكسبرداري و فيلمبرداري از مقرهاي نظامي، انتظامي، مرز و مراكز ايست و بازرسي در مسير راه و داخل شهرها پرهيز نماييد.
28- از خريد و يا استفاده از غذا از رستوران هاي عراق به دليل عدم رعايت بهداشت عمومي و احتمال آلوده بدون جداً خودداري فرماييد.
29- از سپردن ساک و وسايل شخصي خود به افراد ناشناس پرهيز نماييد.
30- از هرگونه ارتباط غير متعارف با كسبه، عوامل هتل اعم از ايراني و غير ايراني و مأموران امنيتي عراق جداً پرهيز نماييد.
31- به هنگام ترک هتل و رستوران توجه داشته باشيد وسايل خود را جاي نگذاريد.
32- به هنگام خروج از هتل از قفل بودن درب ها و پنجره ها اطاق و خاموش بودن وسايل برقي (پنكه ، بخاري) اطمينان حاصل نمائيد.
33- هنگام تردد در معابر عمومي، مساجد و حرم هاي شريف به ويژه محل هاي پرازدحام (ورودي ها وخروجي ها) مراقب وجوه نقد و اشياء قيمتي و تلفن همراه خود باشيد (سارقين حرفه اي در صدد فرصت هستند).
واحد حراست حج و زیارت گیلان