رئیس سازمان حج و زیارت : مدیریت جهادی در حوزه حج و زیارت مشهودتر از سایر حوزه ها و بستری برای بروز خلاقیت ها و توفیقات افزونتر خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت «سعید اوحدی» پیش از ظهر دیروز شنبه 16 فروردین 93 در دیدار با همکاران این سازمان به مناسبت سال نو گفت: فرق اساسی مراسم عید نوروز با اعیاد ملی در میان سایر ملل این است که در آن اعیاد حفظ ظاهر اهمیت بیشتری دارد و مراسم آن در خرید لباس نو، دید و بازدید و دادن هدایا خلاصه می شود اما نگاه به عید نوروز از منظر دین، نگاهی تکاملی و تحولگراست بدانگونه که در دعای تحویل سال انقلاب درونی در وجود انسان و رسیدن به احسن الحال طلب می شود.
وی افزود : از خداوند می خواهیم که "احسن الحال" را به ما عنایت فرماید که این دعا برای ما در مجموعه ای که حضور داریم، خدمت رسانی بهتر و صادقانه به زائران است.
رئیس سازمان حج و زیارت خطاب به همکاران این سازمان ادامه داد: لازم است عملکرد سال گذشته را آسیب شناسی و نقاط ضعف و قوت را شناسایی نماییم. ضروری است اهداف ما مشخص شود و برای رسیدن به آنها برنامه ریزی داشته باشیم و شاخصی تعیین کنیم تا بر مبنای آن بفهمیم با عملکردمان چقدر به اهدافمان نزدیک شده ایم.
مهندس اوحدی با اشاره نامگذاری سال 93 به عنوان سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» بیان کرد : مدیریت جهادی در حوزه حج و زیارت مشهودتر از سایر حوزه ها است و امیدواریم در راستای همگن شدن اقتصاد و فرهنگ نیز بکوشیم و با عزم و مدیریت جهادی بستری برای بروز خلاقیت ها و توفیقات افزونتر فراهم آوریم.
وی گزارش داد : خوشبختانه برنامه ریزی های عمره جاری و حج آینده در موسم حج گذشته انجام شد و 6 کمیته کارشناسی در حج تشکیل شد و بیش از 1500 نفر / ساعت جلسه کارشناسی در ایام حج برگزار شد و بدین ترتیب عملیات حج و عمره با یکدیگر گره خورد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در موسم حج گذشته برنامه زمان بندی برای عمره جاری و حج 93 تدوین گردید و بر اساس همان برنامه زمان بندی 16 محرم فراخوان عمره در جراید انجام شد و تلاش نمودیم که به صورت برنامه محور عمل نماییم.
رئیس سازمان حج و زیارت اظهار داشت : بنا به توصیه نماینده محترم ولی فقیه در امور حج و زیارت مبنی بر رعایت و استیفای حقوق زائران، با برنامه ریزی به موقع و تمهیدات اندیشیده شده، هزینه سفر عمره جاری 15 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت و در عمره جاری برای اولین بار بعد از 30 سال عمره گزاران ایرانی توانستند در نیمه ماه صفر در سرزمین وحی حضور داشته باشند.
وی ابراز خرسندی کرد : هفت هزار کاروان برای عمره جاری برنامه ریزی شده و 470 هزار زائر ایرانی تا الان به عمره مشرف شده اند و تا پایان این هفته، عدد اعزام عمره 93-92 با تمام زائران اعزام شده در عمره گذشته برابری می نماید.
مهندس اوحدی اعلام کرد: با تمهیدات اندیشیده شده در عمره جاری به ازای هر زائر حدود 450 هزار تومان صرفه جویی شده که با احتساب اعزام 830 هزار ایرانی به عمره مفرده در مجموع 400 میلیارد تومان در عمره جاری صرفه جویی شده است.
وی بیان کرد : طول سفر در عمره جاری از 12 روز به 10 روز کاهش یافت و با این تصمیم با توجه به کثرت زائران در نوبت، تعداد بیشتری از عمره گزاران به سرزمین وحی اعزام می شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت : 11 پرواز عمره جاری به علت شرایط آب و هوایی لغو و 50 پرواز شامل 15 هزار زائر جابجا شد و امروز خدا را شاکریم تمامی زائران پروازهای لغو شده به سرزمین وحی اعزام شده اند.
مهندس اوحدی اظهار داشت : بنا به توصیه نماینده محترم ولی فقیه در امور حج و زیارت سال گذشته برای اولین بار سازمان به شکل جدی وارد عرصه ساماندهی زائران ایرانی ایام اربعین شد و از یک ماه مانده به این ایام 7 تا 8 جلسه کارشناسی با حضور دستگاه های همکار در امر اعزام زائران به عتبات تشکیل شد و بیش از 700 هزار زائران ایرانی توفیق تشرف به عتبات و حضور در بزرگترین اجتماع بشری جهان را داشتند.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری پس از ایام اربعین، «ستاد دائمی اربعین» در سازمان حج و زیارت تشکیل شد و در راستای توسعه زیرساخت های خدمات رسانی به زائران، «شرکت توسعه و عمران امید زائر» تأسیس گردید.
رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: در روزهای آخر سال 92 جلسه ای با حضور مدیران ارشد بانک های کشور و ستاد بازسازی عتبات تشکیل شد و شرکتی با سرمایه یک هزار میلیارد ریال در حال ثبت است و تأسیس اقامتگاه در شلمچه و چزابه و اجرای حداقل دو پروژه در عراق جزء برنامه های سال 93 خواهد بود.
وی ابراز خرسندی کرد: در عمره جاری تعداد زائران نسبت به عمره گذشته 68 درصد افزایش یافته و با اعزام 135 گروه به عتبات در روز، 50 درصد افزایش اعزام به عتبات داشته ایم.
مهندس اوحدی گفت: بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی بعثه مقام معظم رهبری، با توجه به استقبال زائران برای اعزام به عتبات در ایام عید نوروز، دستور العملی تدوین و به دفاتر دارای مجوز بند «پ» ابلاغ شد تا بدین طریق مشتاقان اعزام به عتبات در ایام عید نوروز که در سامانه عتبات ثبت نام نکرده بودند، خارج از سیستم شرکت شمسا و از طریق دفاتر مجاز خدمات زیارتی به کربلا مشرف شوند.
وی در خصوص حج تمتع نیز اظهار داشت : بر اساس برنامه زمان بندی، 17 ربیع الاول اطلاعیه حج 93 در جراید منتشر شد و امروز همه کاروان های حج آینده تکمیل شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت تخفیف 10 میلیون دلاری در حوزه مسکن حج 93 و پرداخت هزینه سفر حج 93 در دو قسط را از دیگر اقدامات و تمهیدات اندیشیده شده توسط این سازمان دانست.
مهندس اوحدی عنوان کرد : نیروهای ستادی در حج آینده، 30 درصد تعدیل شده و بدین ترتیب حدود 100 ویزا در حج صرفه جویی شده که این تعداد به زائران در صف انتظار تعلق خواهد گرفت که البته نیروهای ستادی فشار کار بیشتری را در خدمت رسانی به حجاج متحمل خواهند شد.
رئیس سازمان حج و زیارت از ارتقاء دفاتر حج و زیارت استان ها به ادارات کل حج و زیارت خبر داد و گفت : سازمان حج و زیارت از معدود سازمان هایی است که به برکت انضباط مالی، بودجه آن قبل از پایان سال تصویب شده است.
وی در پایان گفت : در حج گذشته مبلغ دو میلیون تومان قبل از اعزام به عربستان به حجاج بازگردانده شد که این مبلغ در هزینه سفر حجاج امسال نیز لحاظ شده است.