ناصر خدرنژاد، معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زيارت در گفت و گو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، زمان اعزامهاي عمره ماه رمضان را از ۲۰ تا ۲۴ ماه شعبان اعلام كرد و به تشريح شرايط و محدوديتهاي خاصي كه براي معتمران در گروههاي اعزامي ماه ضيافت الهي وجود دارد پرداخت.
وي افزود: در اعزام هايي كه از ۲۰ شعبان انجام ميشود، مدت عمره ۱۵ روزه خواهد بود كه زائران ۵ روز در مدينه منوره و ۱۰ روز كامل در مكه مكرمه اقامت خواهند داشت تا بتوانند روزه ماه مبارك رمضان را ادا كنند.
معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زيارت ادامه داد: زائراني كه در پنج روز پاياني ماه شعبان اعزام ميشوند عمره آنها ۲۱ روزه خواهد بود يعني ۱۰ روز كامل در مدينه و ۱۰ روز كامل در مكه اقامت خواهند داشت.
وي با بيان اينكه ۴۵ هزار زائر در ايام ماه مبارك رمضان به سرزمين وحي اعزام ميشوند، خاطرنشان كرد: تهيه غذا در اين ايام به دشواري و تنها در دو وعده سحر و افطار انجام ميگيرد، لذا از زائراني كه توان روزه گرفتن ندارند ميخواهيم در اين ايام از تشرف به سرزمين وحي خودداري كنند.
براساس اين گزارش، عدم سهولت استفاده از وسايل حمل و نقل عمومي و در نتيجه دشواري رفت و آمد به حرم و نيز تهيه و توزيع غذاي گرم در طول روز براي كودكان، بيماران و افراد كهنسالي كه نميتوانند روزه بگيرند، از جمله محدوديتهاي موجود در ماه رمضان خواهد بود.
شلوغي حرم و خيابانهاي اطراف مسجدالحرام به دليل برگزاري نماز تراوي تا ساعت ۱۲:۳۰ نيمه شب، دشواري رفت و آمد و يا اجبار به پياده روي براي رسيدن به حرم و با استفاده از تاكسي هايي كه گاه كرايههاي گران دريافت ميكنند، از ديگر شرايط عمره در ماه رمضان اعلام شده است.
بنابر اين گزارش، زائران متقاضي اعزام به عمره در ماه مبارك رمضان بايستي با توجه و آگاهي نسبت به موارد فوق ذكر شده براي تعيين زمان اعزام و انتخاب كاروان خود اقدام كنند.
با توجه به محدوديتهاي اعلام شده پيشنهاد ميشود، صرفا افرادي كه امكان سفر در شرايط و محدوديتهاي موجود در مكه و مدينه را دارند، نسبت به اعزام و حضور در سرزمين وحي همزمان با ماه مبارك رمضان اقدام كنند.